Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές:

Άμεση αντιμετώπιση λεκέ: Τη στιγμή που θα λεκιάσει το κρεβάτι προσπαθήστε να μαζέψετε αμέσως τα υγρά με ένα απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια με ένα πανί, πριν διεισδύσουν στο ύφασμα. Στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ταπετσαρία αλκαντάρα: Αν η ταπετσαρία του κρεβατιού σας είναι από αλκαντάρα και σας λεκιάσει με μελάνι δοκιμάστε να ταμπονάρετε τον λεκέ με υπερχλωροαιθυλένιο, το οποίο θα βρείτε σε χρωματοπωλείο. Αν στο αλκαντάρα πέσει μπύρα ή κρασί ταμπονάρετε με χλιαρό νερό, στο οποίο θα προσθέστε λίγο οινόπνευμα. Αν πέσει σοκολάτα, ταμπονέρετε με χλιαρό νερό στο οποίο θα προσθέσετε λίγη αμμωνία. Αν πέσουν μπογιές (π.χ. τέμπερα ή λαδομπογιές) καθαρίστε με νερό και λίγο σαπούνι.
Κρεβάτι και κατοικίδια: Αν ο γάτος ή ο σκύλος σας συνηθίζουν να ξύνουν ή να δαγκώνουν τοκρεβάτι, τρίψτε στο «αγαπημένο» τους σημείο λίγο πιπέρι, καθώς η μυρωδιά του θα τους φανεί ανυπόφορη και δεν θα ξαναπλησιάσουν.
Οριστική λύση με αδιαβροχοποίηση: Μία οριστική λύση για να προστατεύσετε το κρεβάτι σας από λεκέδες είναι να το αδιαβροχοποιήσετε. Η διαδικασία αδιαβροχοποίησης περιλαμβάνει εμποτισμό των υφασμάτινων και δερμάτινων επίπλων με ένα ειδικό υλικό, το οποίο δημιουργεί μία σχεδόν αόρατη, λεπτή διαφάνεια στην επιφάνεια, γύρω από τις ίνες του κρεβατιού, με αποτέλεσμα να μην περνά σε αυτές το νερό ή το λάδι –ή τουλάχιστον να μην περνούν τόσο γρήγορα, ώστε να προλαβαίνετε να τον καθαρίσετε.

Χρήσιμες συμβουλές:

Χρήσιμες συμβουλές:

Απευθυνθείτε σε συνεργείο καθαρισμού

Ουκ ολίγες εταιρίες αναλαμβάνουν βιολογικούς καθαρισμούς κρεβατιών, με κόστος όχι απαγορευτικό. Οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα στεγνού ατμού, αλλά και ασφαλών για την ποιότητα του υφάσματος -και την υγεία των κατοίκων του σπιτιού- απορρυπαντικών. Το συνεργείο καθαρισμού της εταιρίας στην οποία θα απευθυνθείτε έρχεται στον χώρο σας και αναλαμβάνει, σε μία με δύο ώρες, να κάνει το κρεβάτι καινούργιο! Προσέξτε, ωστόσο, να μην το χρησιμοποιήσετε για λίγη ώρα, για να αεριστεί και να στεγνώσει καλά.

Χρήσιμες συμβουλές:


Related Posts